آتش‌بس در لبنان؛ تحمیل اراده مقاومت بر دشمنان

آمریکا بدون هماهنگی با صهیونیست ها پذیرفت

آتش‌بس در لبنان؛ تحمیل اراده مقاومت بر دشمنان

28 فروردین 1405

آمریکا از ترس به هم خوردن مذاکره با ایران به اراده جبهه مقاومت تن داد و آتش بس در لبنان را بدون هماهنگی قبلی با صهیونیست ها پذیرفت.

به گزارش خبرنگار زمان آنلاین مذاکرات ایران با امریکا در اسلام آباد با چند پیش شرط از سوی ایران برپا شد که یکی از آنها آتش بس در تمام جبهه ها منجمله لبنان بود ولی از آنجایی که حزب الله لبنان قدرت اثرگذاری بوده و در همسایگی صهیونیست ها خطر جدی برای آنها به شمار می رود، آتش بس در آن جبهه مورد پذیرش رژیم غاصب قدس شریف قرار نگرفت.

پس از آتش بس میان ایران و آمریکا بارها تلاش شد آن جبهه از جنگ تحمیلی با ایران جدا شود و حتی دولت سرسپرده لبنان هم در زمین آمریکا و اسرائیل شروع به بازی کرد، ولی از آنجایی که قدرت واقعی در لبنان از آن حزب الله بود، هیچ کس حتی خود آنهایی که دولت لبنان را به این بازی کشانده بودند نخست وزیر و تیم آن را جدی نگرفتند.

در این شرایط و در آستانه دور دوم مذاکرات ایران با امریکا مسئولان ایرانی با همکاری سایر دولت های منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی فشار شدیدی را به آمریکا وارد کردند که چنانچه این پیش شرط ایران عملی نشود، خبری از ادامه مذاکرات نخواهد بود لذا آمریکا پذیرفت که صهیونیست ها را مجبور به آتش بس با لبنان نماید.

هرچند که منابع خبری از نارضایتی صهیونیست ها از این تصمیم ترامپ سخن گفته و پذیرش آتش بس قبل از تصمیم کابینه اسرائیل را عامل سرخوردگی صهیونیست ها عنوان می کنند. البته حزب الله هم در ساعاتی قبل از آغاز آتش بس حمله جانانه ای را به سرزمین های اشغالی داشته و ضرب شست آخر را جدی وارد کرد.

استقبال ایران از آتش‌بس در لبنان

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با استقبال از اعلام آتش‌بس در لبنان، خاطرنشان کرد توقف جنگ در لبنان بخشی از تفاهم آتش‌بس بین ایران و آمریکا با وساطت پاکستان بود و جمهوری اسلامی ایران از ابتدا در جریان گفتگوهای خود با طرف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله در مذاکرات اسلام‌آباد، بر ضرورت برقراری هم‌زمان آتش‌بس در کل منطقه از جمله لبنان تاکید داشت و این موضوع را پس از مذاکرات اسلام‌آباد نیز با جدیت دنبال کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تجلیل از استقامت اسطوره‌ای مردم لبنان و رزمندگان مقاومت در برابر تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی، از مساعی جمیله پاکستان، به‌ویژه طی ۲۴ ساعت گذشته، که نهایتا منجر به اعلام آتش‌بس ده روزه گردید، تقدیر کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با تسلیت به خانواده‌های شهدای مقاومت لبنان و ابراز همبستگی با مردم و دولت لبنان، بر ضرورت عقب‌نشینی کامل رژیم صهيونيستی از مناطق اشغالی در جنوب لبنان، آزادی کلیه اسرا و بازگشت همه آوارگان به مناطق سکونت خود و بازسازی مناطق و زیرساخت‌های تخریب شده لبنان با کمک جامعه بین‌المللی تاکید کرد.

برای برقراری آتش‌بس در لبنان بارها موشک‌ها روی سکو رفت

المیادین به‌نقل از مقام ارشد ایرانی اعلام کرد: برای برقراری آتش‌بس در لبنان بارها موشک‌ها روی سکو رفت

یک مقام ارشد نظامی ایران در گفتگو با المیادین تصریح کرده بود: برای پیگیری روند آتش‌بس در لبنان بعداز بی‌نتیجه‌ماندن تلاش‌های دیپلماتیک، بارها تا آستانۀ جنگ رفتیم و سکوها آمادۀ پرتاب موشک شد.

وی افزوده است: دیشب مجبور به تعیین ضرب‌الاجل قطعی شدیم که بالاخره دشمن با مشاهده جدیت و قطعیت شروع عملیات و همزمان با ایستادگی فداکارانۀ حزب‌الله در خط مقدم، وادار به توقف آتش روی لبنان شد.

نظرات کاربران

Copyright © 2019–2026 zamandaily.ir

روزنامه امروز