افزایش توانایی ایران در مقابله با تهدیدات بین‌المللی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با زمان مطرح کرد:

افزایش توانایی ایران در مقابله با تهدیدات بین‌المللی

23 دی 1404

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید می کند؛در شرایطی که جامعه بین‌المللی در مورد تحریم‌های ایران دچار دوپارگی شده، ایران از طریق دیپلماسی و تحلیل قانونی، در برابر فشارهای بین‌المللی قوی‌تر شده است.

به گزارش خبرنگار زمان، در شرایطی که تنش‌های بین‌المللی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران همچنان در حال تشدید است، تحلیل وضعیت قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل و واکنش‌های جهانی به آن، به یکی از محورهای اصلی تحلیل‌های سیاسی و دیپلماتیک تبدیل شده است.

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتگوهای اخیر خود بر این نکته تأکید داشت که قطعنامه ۲۲۳۱ پایان یافته و هرگونه تلاش برای اجرای آن، از نظر حقوقی و سیاسی، غیرقانونی است،این اظهارات در چارچوب تحلیلی از تغییرات در ساختار دیپلماسی بین‌المللی و ایجاد دوپارگی در میان کشورهای جهان قرار می‌گیرد.

رضایی با تأکید بر اینکه قطعنامه ۲۲۳۱، که در سال ۲۰۱۵ به منظور تضمین اجرای برجام تصویب شد،می گوید؛ در سال ۲۰۲۰ به طور رسمی به پایان رسیده است، این قطعنامه، به عنوان بخشی از برجام، پس از خروج آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸، دیگر مصوبه قانونی جهانی نیست و این امکان را فراهم می‌کند که هرگونه تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های این قطعنامه، از نظر بین‌المللی، مبنای قانونی نداشته باشد که نشان‌دهنده تغییر در چارچوب حقوق بین‌المللی در مورد اجرای مصوبات سازمان ملل است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اشاره می کند که؛ جامعه بین‌المللی برای اولین بار دچار دوپارگی در خصوص اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل شده است، برخی کشورها، به ویژه اروپایی‌ها، از اجرای اسنپ‌بک (Snapback) خودداری کرده‌اند و از تلاش‌های آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها انتقاد می‌کنند، این دوپارگی نشان‌دهنده تغییر در موازنه قدرت و ارزش‌های دیپلماتیک در سطح جهانی است، که در آن کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و بریتانیا از حفظ برجام حمایت می‌کنند.

رضایی یادآور می شود؛ هیچ اجماعی در جهان بر علیه ایران وجود ندارد و کشورهایی که قبلاً در اجرای تحریم‌ها مشارکت داشتند، در حال حاضر در موضع خود تردید دارند و این امر نشان‌ می دهد تحریم‌های امریکایی، به ویژه پس از خروج آمریکا از برجام، دیگر از حمایت جهانی برخوردار نیستند و شرایط فعلی، از نظر دیپلماتیک، برای ایران می‌تواند به عنوان یک پیروزی از نظر توانایی تأثیرگذاری بین‌المللی تلقی شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تأکید می کند؛ اسنپ‌بک تاکنون نتوانسته فشار تحریمی جدیدی را علیه ایران ایجاد کند، این ناکامی نشان‌ می دهد ابزارهای تحریمی قدیمی دیگر در شرایط جدید، کارایی لازم را ندارند و از نظر سیاسی، دیگر مورد توجه کشورهای اروپایی قرار نمی‌گیرند و وضعیت موجود، توانایی آمریکا در اعمال فشار بین‌المللی را محدود کرده است.

رضایی ادامه می دهد؛ جمهوری اسلامی ایران هرگونه تلاشی را برای ابراز دیپلماسی و رسیدن به توافق مجدد در مورد برنامه هسته‌ای انجام می‌دهد. این تلاش‌ها شامل مذاکرات با کشورهای اروپایی و مذاکرات مستقیم با آمریکا است. ایران در این میان، از طریق اقدامات دیپلماتیک، سعی در حفظ امنیت ملی و ایجاد شرایط مناسب برای بازگشت به مذاکرات برجام دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اشاره می کند؛دشمنان، نهایت تلاش خود را برای اعمال فشار بر ملت ایران دارند، اما ابزارهای جدیدی برای این منظور ندارند. این نکته نشان می‌دهد که ایران در برابر فشارهای بین‌المللی، از نظر سیاسی و دیپلماتیک، در موقعیت قوی‌تری قرار دارد. این وضعیت، توانایی ایران در مقابله با تهدیدات بین‌المللی را افزایش می‌دهد. در نهایت می توان گفت؛ این شرایط، نشان‌دهنده تغییر در ساختار دیپلماتیک جهانی است، بدون تردید کشورهایی که اخیراً به عنوان ابزار اصلی تحریم‌ها عمل می‌کردند، در حال حاضر از اجرای اسنپ‌بک امتناع می‌کنند و این تغییر، می‌تواند به عنوان یک پیروزی دقیق محسوب شود.

این امتناع نشان‌دهنده تغییر در موازنه قدرت و ارزش‌های سیاسی در سطح جهانی است، که در آن کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، آلمان و بریتانیا، از حفظ تعهدات برجام حمایت کرده و از اجرای تحریم‌های امریکایی امتناع می‌کنند. این وضعیت، ایران را در موقعیتی قوی‌تر قرار می‌دهد و نشان می‌دهد که تحریم‌های تک‌جانبه دیگر نمی‌توانند اثرات گسترده‌ای در سطح بین‌المللی داشته باشند.

نظرات کاربران

Copyright © 2019–2026 zamandaily.ir

روزنامه امروز