زیرساخت های شبکه شاد ضعیف است

گزارش "زمان" از شرایط نامطلوب آموزش مجازی:

زیرساخت های شبکه شاد ضعیف است

8 آذر 1404

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ضمن اشاره به عدم آمادگی دستگاه‌ها برای آموزش مجازی، تاکید می کند؛مسئولان ارتباطات و فناوری باید تعیین تکلیف فوری برای تضمین عدالت آموزشی را در همه استان ها به ویژه مناطق محروم فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی زمان، با افزایش روزهای تعطیلی مدارس به‌دلیل آلودگی هوا و سایر بحران‌های زیست‌محیطی، بار دیگر ضعف زیرساخت‌های آموزش مجازی در کشور مورد توجه قرار گرفت. در همین زمینه، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اخیراً جلسه‌ای با محور بررسی عملکرد پلتفرم‌های داخلی از جمله شبکه «شاد» برگزار کرده است؛ جلسه‌ای که به گفته اعضا، نشان داد آمادگی دستگاه‌ها برای مواجهه با وضعیت‌های اضطراری همچنان در سطح مطلوبی نیست.

در این راستا عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش مجلس،می گوید؛ اکثر دستگاه‌های اجرایی مدعی هستند برای شرایط بحرانی آماده‌اند، اما بررسی‌های کمیسیون نشان داد هنوز ضعف‌های جدی در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی و آموزشی وجود دارد،البته ستاد اجرایی فرمان امام اعلام آمادگی کرده تا در ارتقاء زیرساخت‌ها و به‌روزرسانی پلتفرم‌های داخلی از جمله «شاد» همکاری کند، اما این مسیر باید با هم‌افزایی وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش همراه باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه می دهد؛به دنبال افزایش موارد تعطیلی مدارس در اثر پدیده وارونگی هوا، بسیاری از خانواده‌ها با مشکلات متعدد در ادامه آموزش فرزندان روبه‌رو شده‌اند، نبود راهبرد پایدار در مدیریت این شرایط مشهود است و مسئولان همیشه سلامت دانش‌آموزان را خط قرمز می‌دانند، اما تدابیری برای کاهش آلودگی و پیشگیری از تعطیلی مدارس اتخاذ نمی‌شود.

وی با اشاره به تجربه دوران همه‌گیری کرونا تاکید می کند؛پلتفرم شاد در زمان بحران کرونا عملکرد قابل قبولی داشت، اما امروز که از مرحله بحرانی عبور کرده‌ایم، انتظار می‌رفت ظرفیت‌ها افزایش یابد در حال حاضر کیفیت این پلتفرم پاسخگوی نیازهای آموزشی کشور نیست و اگر به‌طور موقت لازم باشد باید از پلتفرم‌های خارجی استفاده شود،چرا که نباید آموزش را فدای مشکلات فنی کرد.

نماینده مردم نور و محمود آباد معتقد است که؛ ضعف بودجه‌ریزی یکی از عوامل اصلی عقب‌ماندگی آموزش مجازی است و سازمان برنامه و بودجه به‌دلیل عدم تأمین اعتبارات لازم برای تکمیل پلتفرم‌های داخلی باید اهتمام ورزد، دستگاه‌ها هنوز رقم دقیق مطالبات خود را اعلام نکرده‌اند و تا زمانی که دولت پرداخت‌ها را انجام ندهد، پروژه‌ها نیمه‌کاره باقی می‌ماند.

به گفته این نماینده مجلس، برخی دانشگاه‌ها و مراکز علمی از نبود آمادگی کافی برای آموزش مجازی در شرایط اضطراری خبر داده‌اند؛ مسئله‌ای که ناشی از عدم هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و نبود نقشه‌راه فناوری آموزشی است.

وی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مطرح‌شده،وضعیت نابرابر مناطق محروم در دسترسی به آموزش مجازی دانسته و یادآورمی‌شود؛طبق برآوردها، حدود یک‌سوم مناطق کشور هنوز فاقد زیرساخت مناسب اینترنت یا ابزارهای ارتباطی هستند، عدالت آموزشی در کشور تنها با دسترسی برابر تحقق می‌یابد.

فیاضی تاکید می کند؛در مناطق دورافتاده که حتی کلاس حضوری محدود است، باید با سرمایه‌گذاری در زیرساخت دیجیتال، فرصت برابر آموزش را ایجاد کرد.

به گفته این عضو کمیسیون آموزش، فناوری هوشمندسازی مدارس می‌تواند کم‌هزینه‌ترین و کارآمدترین راه برای کاهش شکاف آموزشی باشد، چرا که جهان در حال حرکت به سمت آموزش هوشمند است؛ دانش‌آموزی که صرفاً با تلفن همراه هوشمند و اینترنت پایدار بتواند سرفصل‌های درسی را دریافت کند، در واقع در مسیر عدالت آموزشی قرار گرفته است.

در پایان می توان گفت مسئله اصلی حل مشکلات فنی آموزش مجازی نیازمند همت مضاعف مسئولان ارتباطات است،چرا که اگر مسائل مختلف در زمینه توسعه شبکه و امنیت داده‌ها به‌درستی انجام شود، بخش بزرگی از بار آموزش از دوش وزارت آموزش و پرورش و خانواده‌ها برداشته خواهد شد

نظرات کاربران

Copyright © 2019–2026 zamandaily.ir

روزنامه امروز