
فائو: قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت
مرداد ۱۸, ۱۴۰۴شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ژوئیه سال میلادی جاری، به طور متوسط ۱۳۰.۱ واحد بود که نسبت به ژوئن، ۱.۶ درصد افزایش یافت.
به گزارش زمان آنلاین، شاخص قیمت مواد غذایی فائو که معیاری برای قیمت جهانی کالاهای غذایی است تغییرات ماهانه در قیمتهای بینالمللی مجموعهای از کالاهای غذایی معامله شده در سطح جهان را ارئه میکند. رشد شاخصهای قیمت گوشت و روغن نباتی در ژوئیه، کاهش شاخصهای غلات، لبنیات و شکر را جبران کرد.
این شاخص با وجود این افزایش ماهانه، همچنان ۱۸.۸ درصد کمتر از اوج خود در مارس سال ۲۰۲۲ است، اما ۷.۶ درصد بالاتر از سطح خود در ژوئیه سال ۲۰۲۴ است.
شاخص قیمت غلات فائو به طور متوسط ۱۰۶.۵ واحد بود که نسبت به ژوئن، ۰.۸ درصد کاهش یافته است. کاهش قیمت گندم و سورگوم (ذرت خوشهای غیرخوراکی) از افزایش قیمت ذرت و جو پیشی گرفت. برداشت فصلی گندم تازه در نیمکره شمالی، فشار قیمت نزولی ایجاد کرد، اما شرایط نامساعد گندم بهاره در بخشهایی از شمال آمریکا، تا حدودی به افزایش قیمتها منجر شد. شاخص قیمت کل برنج فائو ۱.۸ درصد کاهش یافت که ناشی از عرضه فراوان صادراتی و تقاضای ضعیف وارداتی بود.
شاخص قیمت روغن نباتی فائو در ژوئیه، به طور متوسط ۱۶۶.۸ واحد بود که افزایش قابلتوجه ۷.۱ درصدی نسبت به ماه قبل را نشان میدهد و به بالاترین حد خود در سه سال گذشته رسیده است. این افزایش، منعکسکننده افزایش قیمت روغن پالم، سویا و آفتابگردان بود. قیمت روغن پالم به دلیل تقاضای جهانی قوی و بهبود رقابتپذیری افزایش یافت و روغن سویا تحت تاثیر تقاضای قوی بخش سوختهای زیستی در قاره آمریکا افزایش یافت. قیمت روغن آفتابگردان نیز به دلیل کاهش عرضه صادرات در منطقه دریای سیاه افزایش یافت. در مقابل، قیمت روغن کلزا با ورود محصولات جدید به اروپا، کاهش یافت.
شاخص قیمت گوشت فائو در ژوئیه به طور متوسط ۱۲۷.۳ واحد بود که نسبت به ژوئن، ۱.۲ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود رسید. این افزایش ناشی از افزایش قیمت گوشت گاو و گوسفند بود که با تقاضای بالای واردات، به ویژه از چین و آمریکا، مرتبط بود. قیمت گوشت مرغ نیز اندکی افزایش یافت.
شاخص قیمت لبنیات فائو در ژوئیه نسبت به ژوئن، ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۵۵.۳ واحد رسید که اولین کاهش از آوریل سال ۲۰۲۴ است. قیمت کره و شیر خشک کاهش یافت که نشاندهنده عرضه فراوان صادراتی و تقاضای کم وارداتی، بهویژه از آسیاست. با این حال، قیمتهای بینالمللی پنیر، همچنان رو به افزایش بود که ناشی از تقاضای قوی در بازارهای آسیا و خاور نزدیک و محدودیت دسترسی به صادرات در اتحادیه اروپا بود.
بر اساس گزارش فائو، شاخص قیمت شکر این نهاد سازمان ملل متحد به طور متوسط ۱۰۳.۳ واحد بود که نسبت به ژوئن، ۰.۲ درصد کاهش یافته و روند نزولیاش را برای پنجمین ماه متوالی ادامه داد. انتظارات از بهبود تولید جهانی در سال ۲۰۲۶- ۲۰۲۵به ویژه در برزیل، هند و تایلند، بر قیمتها تاثیر گذاشت، اما نشانههایی از افزایش واردات جهانی شکر، این کاهش را نزولی کرد.
خبرهای مرتبط
- جهان برای تامین امنیت غذایی چارهای جز پذیرش تراریختهها ندارد — مرداد ۱۸, ۱۴۰۴
- تاکید رئیس موسسه رازی بر ظرفیتهای بینظیر تولید و تشخیص در نشست با نماینده فائو — مرداد ۱۴, ۱۴۰۴
- اسامی فرآوردههای غذایی غیرمجاز اعلام شد — تیر ۱۷, ۱۴۰۴
- عرضه کالاهای اساسی در حال انجام است — خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
- تورم خوراکیها اعلام شد — خرداد ۱۳, ۱۴۰۴