عراقچی: حملات رژیم صهیونیستی تجاوز آشکار به خاک ایران است/ به دفاع مشروع خود ادامه خواهیم داد

عراقچی: حملات رژیم صهیونیستی تجاوز آشکار به خاک ایران است/ به دفاع مشروع خود ادامه خواهیم داد

وزیر امور خارجه کشور گفت: حملات رژیم صهیونیستی علیه اهدافی در ایران بدون هیچ مقدمه و بدون هیچ زمینه قبلی شروع شد که این موضوع یک تجاوز آشکار به خاک ایران به حساب می‌آید.

به گزارش زمان آنلاین، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشور در دیدار با سفرای خارجی مقیم تهران، اظهار داشت: امروز توضیحاتی را در مورد تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران را بیان می‌کنم. حملات رژیم صهیونیستی علیه اهدافی در ایران بدون هیچ مقدمه و بدون هیچ زمینه قبلی شروع شد که این موضوع یک تجاوز آشکار به خاک ایران به حساب می‌آید.

عراقچی: حملات رژیم صهیونیستی یک تجاوز آشکار به خاک ایران است

عراقچی افزود: در جریان این تجاوزات به اهداف مختلفی حمله شده است که از مهمترین آنها تاسیسات هسته‌ای نطنز و به اضافه برخی از اهداف در داخل شهر تهران بوده است. ضمن اینکه حملات به مناطق مسکونی منجر به شهادت تعداد بسیاری از مردم عادی در تهران و شهرهای مختلف شده است.

وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: این شهدا شامل تعداد زیادی از خانواده‌ها، اساتید دانشگاه، دانشمندان هسته‌ای و فرماندهان نظامی که در حال جنگ نبوده و در خانه‌های خود بودند، است. این در حالی است که ما در میان مذاکره با آمریکا در مورد موضوع هسته‌ای بودیم و قرار بود دور ششم مذاکرات امروز در مسقط برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: رژیم «اسرائیل» هیچ حد و مرزی برای خود در نقض قوانین بین‌الملل قائل نیست. همه شما در جنگ غزه شاهد بودید که نه تنها مردم بی‌گناه فلسطین در غزه کشته شدند، بلکه حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و حقوق ببین‌الملل در غزه کشته شدند.

عراقچی اضافه کرد: این بار رژیم صهیونیستی از خط قرمز جدیدی در حقوق بین‌الملل عبور کرد که حمله به یک تأسیسات هسته‌ای بود که یک نقض و یک خلاف بسیار بزرگ از نظر حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود و تحت هر شرایطی ممنوع است و متأسفانه با بی‌تفاوتی شورای امنیت مواجه شده است.

وزیر امور خارجه کشور عنوان کرد: البته بسیاری از کشورها تجاوز رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران به خصوص به تأسیسات هسته‌ای را محکوم کردند به خصوص کشورهای منطقه که من از همه سفرای محترم که اینجا هستند و کشورهای آنها این تجاوز را محکوم کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی توضیح داد: البته بودند کشورهایی که ادعای تمدن و پایبندی به حقوق بین‌الملل را در اروپا دارند، ولی به جای اینکه اسرائیل را محکوم بکنند، در حقیقت ایران را محکوم کردند که چرا مورد تجاوز واقع شد.

عراقچی تصریح کرد: ما در مقابل این حملات، اقدام به واکنش کردیم که واکنش ما بر اساس اصل دفاع از خود است و مطابق با یک اصل پذیرفته شده در روابط بین‌الملل است. حق مشروع هر کشوری هست که در مقابل تجاوز از خودش دفاع کند و این کاری است که نیروهای مسلح ما از دو شب قبل شروع کردند و دیشب شما شاهد ابعاد جدیدتر آن بودید و این ادامه هم پیدا خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کشور افزود: قصد ما از حملات موشکی به اهداف نظامی و اقتصادی در سرزمین اشغالی فلسطین تنها دفاع از خودمان و مقابله با تجاوز است. ما شب اول فقط اهداف نظامی را در نظر گرفتیم، اما به دلیل اینکه روز گذشته رژیم «اسرائیل» وارد اهداف اقتصادی شد و پالایشگاه تهران و برخی از مناطق در عسلویه را مورد هدف قرار داد، ما هم از دیشب وارد اهداف اقتصادی شدیم و اهداف اقتصادی و پالایشگاه را در رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار دادیم.

وی ادامه داد: حمله‌ای که روز گذشته به عسلویه صورت گرفت، یک تجاوز آشکار و یک اقدام بسیار خطرناک است. کشاندن صحنه درگیری به منطقه خلیج فارس یک اشتباه بزرگ راهبردی است که احتمالاً با عمد و با قصد صورت می‌گیرد و هدف آن کشاندن جنگ به فراتر از خاک ایران است.

عراقچی خاطرنشان کرد: منطقه خلیج فارس، منطقه بسیار حساس و پیچیده‌ای است و هرگونه تحول نظامی در آن می‌تواند کل منطقه و بلکه کل جهان را درگیر کند و این اقدامی هست که رژیم صهیونیستی از دیروز شروع کرده و امیدوار هستیم که جامعه بین‌الملل هرچه سریع‌تر برای توقف این جنایات و تجاوز اقدام کند.

وزیر امور خارجه کشور در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به دفاع مشروع خودش با قوت ادامه خواهد داد و نیروهای مسلح ما به وظایف خودشان با اقتدار عمل خواهند کرد.

وی عنوان کرد: در خصوص حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز من از مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست کردم که جلسه فوق‌العاده‌ای در این خصوص برگزار شود که روز دوشنبه این جلسه برقرار خواهد بود و امیدوار هستیم که محکومیت قاطع رژیم صهیونیستی به دلیل این نقض فاحش حقوق بین‌الملل و حمله به تأسیسات هسته‌ای در شورای حکام صادر شود.

عراقچی تصریح کرد: من از سفرای محترمی که کشورشان عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند، درخواست دارم که این را به پایتخت‌های خودشان منتقل کنند که انتظار ما و انتظار جامعه بین‌الملل، محکومیت قوی حمله به تأسیسات هسته‌ای است و حتی مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل این اقدام. این شاید آخرین خط قرمز حقوق بین‌الملل است که رژیم صهیونیستی رد کرده و اگر جامعه بین الملل بی تفاوت به این خطوط قرمز باشد، مطمئناً تبعات آن برای همه کشورهای دیگر هم خواهد بود.

وزیر امور خارجه کشور بیان کرد: از نظر ما تجاوز رژیم اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران هرگز بدون توافق و حمایت آمریکا نمی‌توانست اتفاق بیافتد. ما مدارک متقن از حمایت نیروهای آمریکایی در منطقه و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه از حملات نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی داریم.

وی توضیح داد: ما به دقت رصد کردیم و رصد می‌کنیم و شواهد زیادی داریم از اینکه چگونه نیروهای آمریکایی به رژیم صهیونیستی کمک کردند، ولی از شواهد ما مهم‌تر اظهارات رئیس آمریکا است که در توییت‌های دیروز خودش و مصاحبه‌هایی که انجام داده به صراحت حمایت خودش را به صراحت اعلام کرده و گفته که بدون تجهیزات آمریکایی امکان این کار وجود نداشت و به صراحت گفته که مراحل بعدی هم وجود دارد، بنابراین آمریکا از نظر ما شریک این حملات است و باید مسئولیت خودش را بپذیرد.

عراقچی تصریح کرد: البته ما در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی تمرکز خود را به اهدافی در داخل رژیم صهیونیستی قرار دادیم. ما خواهان گسترش این جنگ نیستیم مگر اینکه به ما تحمیل شود. ما خواهان گسترش این جنگ به کشورهای دیگر و منطقه نیستیم مگر اینکه آن به ما تحمیل شود.

وزیر امور خارجه کشور افزود: ما اصولا خواهان این جنگ نبودیم و مشغول دیپلماسی درخصوص برنامه هسته‌ای خودمان بودیم، ولی این تجاوز به ما تحمیل شد. ما از خودمان دفاع می‌‎کنیم و این دفاع کاملا مشروع است و با اقتدار هم از خودمان دفاع می‌کنیم و این دفاع ما در پاسخ به این تجاوز است. لذا اگر این تجاوز متوقف شود، واکنش‌های ما هم متوقف می‌شود.

وی ادامه داد: قرار بود امروز ما در مسقط دور ششم مذاکرات هسته‌ای را داشته باشیم. من همانطور که بارها اعلام کردم نسبت به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خودمان اطمینان داریم و هیچ مشکلی هم نداریم که این اعتماد را به تمام دنیا نشان بدهیم. همانطور که در توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ این کار را انجام دادیم.

عراقچی خاطرنشان کرد: ما برای هر توافقی که هدف آن عدم برخورداری این از سلاح هسته‌ای باشد، آمادگی داریم. زیرا این موضوع اعتقاد و دکترین ما مبنی بر ممنوعیت و حرمت سلاح‌های هسته‌ای است. ولی اگر هدف توافق این باشد که ایران را از حقوق هسته‌ای خودش محروم کند، طبیعی است که برای چنین توافقی آمادگی نداریم.

وزیر امور خارجه کشور اضافه کرد: طرف آمریکایی در دور گذشته پیشنهادی را به ما داده بود که مشکلاتی داشت و از نظر ما قابل قبول نبود، ما دیدگاه‌های خودمان را منتقل کرده بودیم و پیشنهاد متقابلی را آماده کرده بودیم که در جلسه امروز ارائه دهیم. به اعتقاد ما پیشنهاد ما می‌توانست که راه را برای یک توافق باز کند و این کاملاً روشن است که رژیم اسرائیل خواهان هیچ توافقی در موضوع هسته‌ای نیست، خواهان مذاکره نیست، خواهان دیپلماسی نیست و تجاوز به ایران در میانه مذاکرات هسته‌ای نشان‌دهنده مخالفت رژیم اسرائیل با هرگونه مذاکره است.

وی عنوان کرد: به خاطر دارید که «اسرائیل » با انجام ترورها یا خراب‌کاری‌ها یا اقدامات مختلف همیشه سعی کرده بود که جلوی مذاکرات را بگیرد. من خاطرم است که در بهار سال ۱۴۰۰ که ما در خصوص احیای برجام در وین مذاکره می‌کردیم، در میانه مذاکرات اسرائیل اقدام به یک خرابکاری در تأسیسات غنی‌سازی نطنز کرد و تأسیسات برق آن مرکز مورد انفجار واقع شد و بر اثر قطع برق، تعداد زیادی از سانتریفیوژها در آن مقطع دچار مشکل شد و تمام تلاش آن‌ها این بود که با این کار جلوی مذاکرات را بگیرند.

عراقچی افزود: در آن مقطع ما اعلام کردیم که غنی‌سازی خودمان را به ۶۰ درصد افزایش دهیم. اینکه جمهوری اسلامی ایران در سطح ۶۰ درصد شروع به غنی‌سازی کرد، در واکنش به اقدام خرابکارانه آن رژیم در نطنز بود و سپس تمامی سانتریفیوژهای آسیب دیده در نطنز با سانتریفیوژهای قوی‌تری جایگزین شد.

وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: الان هم کاری که انجام شده دقیقاً برای تخریب دیپلماسی و مذاکره بوده و ما متاسف هستیم که دولت آمریکا هم با این اقدام همراهی کرده است. ما از کانال‌های مختلف پیام آمریکا را دریافت کردیم ظرف دو روز گذشته که آمریکا دخالت در این حمله نداشته و نخواهد داشت، اما ما این ادعای آمریکا را باور نمی‌کنیم و شواهدی داریم که خلاف این را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: البته اگر واقعاً چنین ادعایی را دارند، خوب است که صراحتاً و علناً اعلام کنند، پیام خصوصی کفایت نمی‌کند. لازم است که دولت آمریکا موضع خودش را دقیقاً اعلام کند و حمله به تأسیسات هسته‌ای را صراحتاً محکوم کند. این کار از نظر حقوق بین‌الملل محکوم است و انتظار ما این است که دولت آمریکا برای حسن نیت خودش در خصوص سلاح‌های هسته‌ای، حمله به یک تأسیسات صلح آمیز هسته‌ای را محکوم کند و صراحتاً خودش را از این درگیری کنار بکشد و اعلام کند.

عراقچی تصریح کرد: من امیدوار هستم که جامعه بین‌الملل به این موضوع توجه کافی کند و در مقابل جنایات و تجاوزات اسرائیل و عبور اسرائیل از همه اصول و مبانی حقوق بین‌الملل بایستد و با آن برخورد کند که این بهترین راه ایجاد صلح در منطقه و در جهان است.

نظرات کاربران
0

محل تبلیغات

Copyright © 2019–2025 ZamanDaily.ir

روزنامه امروز