هشدار قاطع ایران به تروئیکای اروپایی

هشدار قاطع ایران به تروئیکای اروپایی

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به سه کشور اروپایی «فرانسه، انگلیس و آلمان» هشدار داد و تاکید کرد: ایران در برابر هرگونه نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان خواهد داد.

به گزارش زمان آنلاین، سید عباس عراقچی امروز جمعه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت: پس از سال‌ها همکاری خوب با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی — که به صدور قطعنامه‌ای منجر شد که ادعاهای مغرضانه درباره‌ی «ابعاد نظامی احتمالی» (PMD) برنامه‌ی هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را مختومه کرد — کشور من بار دیگر به «عدم پایبندی» متهم شده است. او با بیان این که به جای تعامل با حسن‌نیت، سه کشور اروپایی (E3) دست به اقدامی مغرضانه علیه ایران در شورای حکام آژانس زده‌اند، گفت: زمانی‌که این سه کشور در سال ۲۰۰۵ نیز همین رفتار نادرست را در پیش گرفتند، نتیجه آن از بسیاری جهات، تولد واقعی غنی‌سازی اورانیوم در ایران بود. آیا واقعاً سه کشور اروپایی طی دو دهه گذشته هیچ درسی نیاموخته‌اند؟ این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران افزود: اتهام‌زنی نادرست به ایران مبنی بر نقض پادمان‌ها — آن هم بر اساس گزارش‌هایی سست و سیاسی‌شده — آشکارا با هدف ایجاد بحران صورت می‌گیرد. عراقچی خاطرنشان کرد: «در حالی‌که اروپا در آستانه‌ یک اشتباه راهبردی بزرگ دیگر قرار دارد، سخن من را به یاد داشته باشید: ایران در برابر هرگونه نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان خواهد داد. مسئولیت کامل و انحصاری بر عهده‌ی بازیگران بی‌مسئولیتی است که برای وارد کردن خود، به هر کاری دست می‌زنند.»

عدم ارسال قطعنامه ضدایرانی احتمالی شورای حکام به شورای امنیت

همچنین «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال روز پنجشنبه و در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک دیپلمات ارشد غربی می‌گوید قطعنامه عدم پایبندی ایران به تعهدات پادمانی امروز در واشنگتن نهایی می‌شود». این دیپلمات غربی می‌گوید در آستانه نشست شورای حکام آژانس، قرار است این قطعنامه به کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شود. نورمن به نقل از دیپلمات‌ غربی افزود: «این قطعنامه ایران را غیرمتعهد تشخیص می‌دهد، اما بلافاصله عدم پایبندی را به شورای امنیت سازمان ملل گزارش نخواهد داد. این قطعنامه به ایران فرصتی می‌دهد تا به موضوع تحقیقات پادمانی رسیدگی کند.» خبرنگار نشریه آمریکایی به نقل از دیپلمات ارشد غربی نوشت: «اگر تهران شروع به پایبندی کند، گزارش نهایی به شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند بگوید که ایران اکنون در حال همکاری با آژانس برای رسیدگی به این موضوع است، در غیر این صورت، گزارش منفی خواهد بود. دیپلمات غربی مدعی است که «توپ در زمین تهران خواهد بود که این گزارش چه خواهد گفت.» گزارش نورمن درحالی است که طبق یادداشتی حقوقی که چند روز پیش از نشست کلیدی در وین میان دیپلمات‌ها توزیع شده، ایران دلیل تشدید تنش با نهاد نظارتی سازمان ملل را اتهام‌زنی و ارائه شواهد بی‌پایه از سوی بازرسان این آژانس اعلام کرده است. ایران در یادداشتی که میان اعضای آژانس توزیع کرده نوشته است: «اگر این کشورها تصمیم بگیرند که از صبر ایران سوء‌استفاده کنند و بر مسیر غلط خود پافشاری ورزند، ایران ناگزیر خواهد بود متناسب با شرایط و اقدامات طرف‌های دیگر، تصمیمات مقتضی اتخاذ و اجرا کند.»

نظرات کاربران
0

محل تبلیغات

Copyright © 2019–2025 ZamanDaily.ir

روزنامه امروز