نماینده مجلس در گفتگو با زمان تاکید کرد: اهانت به کتب مقدس امری مذموم است
“آزادی بیان” بر مبنای احترام به عقاید یکدیگر است
عضو کمیسیون انرژی مجلس: اهانت به قرآن کریم امرمحکوم و مذمومی است که نشان دهنده ناآگاهی در برخی از کشورها به خصوص کشورهایی که خود را مبلغ واحیانا مهد رویکردهای رفتار حقوق بشری، تمدن و آزادی بیان می دانند.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی زمان- محبوبه بیدکی، روبرت بگلریان نماینده مجلس شورای اسِلامی در مورد حمله به ساحت مقدس قرآن کریم و قرآن سوزی درسوئد، گفت: حمله به ساحت قرآن کریم،هتاکی و توهین به هر یک از ادیان الهی مذموم و محکوم است، متاسفانه این اتفاق پدیده جدیدی نیست و طی ۱۵ سال اخیر شاهد این قبیل اتفاقات بوده و هستیم. نماینده اقلیت و مسیحیان ارامنه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اتفاقاتی از این قبیل بعضا دارای ریشه های فرهنگی و اعتقادی است،تاکید کرد: اینگونه اتفاقات ناشی از ریشه های فرهنگی و یا اعتقادی است،اما اساسا احتمال پیش زمینه های سیاسی نیز وجود دارد که به این رویکردها دامن می زند. وی با محکوم کردن اهانت و هتاکی به قرآن کریم کتاب آسمانی مسلمانان، تصریح کرد: در هر صورت اهانت به قرآن کریم امر محکوم و مذمومی است که نشان دهنده ناآگاهی به خصوص در کشورهایی که خود را مبلغ و احیانا مهد رویکردهای رفتار حقوق بشری، تمدن و آزادی بیان می دانند،در واقع مضحک به نظر می رسد که به بهانه آزادی بیان اهانت به اعتقادات دیگران را انجام میدهند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درادامه با بیان اینکه آزادی بیان تعریف مشخصی دارد، افزود: آزادی بیان دارای تعریف و مشخصه هایی است که شامل روند مبنایی و احترام به عقاید یکدیگر است، اگر اعتقاد ما بر این است که یک جامعه اکثریتی و یا حکومتی باید اجازه شنیدن صداهای متنوع و متعدد را بدهد،قطعا هر فردی در هر کشوری باید نسبت به این قوانین با احترام برخورد کند تا از رفتارمتقابل احترام آمیز برخوردار شود. نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در دنیایی که مسائل جدی و متشتت وجود دارد ،دامن زدن به اینگونه مسائل باعث ترویج خشونت، بدبینی، بی اعتمادی و بی احترامی نسبت به ادیان دیگر خواهد شد، به نحوی که تیشه به ریشه همه ادیان خواهد زد. وی با انتقاد از برخی کشورهای اروپایی به خصوص کشور سوئد افزود: کشور سوئد با توجه به استانداردهایی که در زندگی اجتماعی، اولویتها و ارزش دهی به هویت انسانی دارد، متاسفانه وقتی که به بحث ارتباط با اسلام می رسد، به جای تعامل سازنده، هویت ساز و احترام به هویت ها به نوعی ادغام یک طرفه در پیش می گیرند که باعث بروز سوء تفاهم در داخل جامعه خواهد شد. بگلریان با اشاره به اهدف کشورهای معترض در این خصوص تاکید کرد: اهدف کشورهای معترض و اجازه به چهره های مهاجر برای دامن زدن به اینگونه تشنج و حوادث در جوامع مختلف برای مطرح شدن و یا پناهندگی آنان است که درآمدی کسب کنند و در نهایت یک گروه سیاسی تشکیل دهند تا با ضربه زدن به کشورهای مبدا و کشورهای اسلامی برای خود شرایط خوبی مهیا کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار داشت: مسئله مهم این است که دولت ها باید با اینگونه موارد با صعه صدر برخورد کرده و نگاهی عقلایی به تعریف خود از آزادی بیان و حقوق بشر داشته باشند، متاسفانه دراین راستا تبعات آن در خاورمیانه که نقطه حساسی است و در حال حاضر به جز مسائل داخلی تحرکات، زلزله های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای دیگر در آن تاثیر گذار است و به تبع آن در مناطق دیگر و از لحاظ مسائل ژئوپولوتیکی بسیار حساس است. این نماینده مجلس تاکید کرد: در هر حال جهان با وجود دسترسی همه مردم به فضای مجازی و اطلاع رسانی های لحظه ای، نسبتا یکدست است، اگر درک متقابلی از فرهنگ و تعمیق در کشورها صورت نگیرد، منجر به وقوع مسائل حادی خواهد شد.
بگلریان درپایان با اشاره به تاثیر اینگونه حوادث بردیدگاه نمایندگان مجلس خاطر نشان کرد: نگاه نمایندگان در مجلس و بحث قانونگذاری در تعریف نوع روابط با کشورها بحث مبسوط و مسئله زمان بری است،باید ببینیم با توجه به مصلحت نظام و تحلیل وزارت امور خارجه،مجلس چه رویکردی در این زمینه خواهد داشت./
به گزارش زمان، درهشتم تیرماه یک شهروند تندرو سوئدی تحت حمایت مقامات این کشو درمقابل مسجدی دراستکهلم، پایتخت سوئد اقدام به هتک حرمت به قرآن کریم کرد.این شخص افراطی درمقابل حدود ۲۰۰ نفر اقدام به پاره کردن صفحات قرآن کریم وآتش زدن آن کرد. ازاین دست اتفاقات و اهانت به کتب مقدس ازجمله قرآن، انجیل، تورات و سایر کتب آسمانی دیگر میتواند مقدمه بیاحترامی و تعرض به سایراعتقادات و تفکرات دینی دیگرشود.این نوع رفتارها شرایط خوبی را دردنیا رقم نمی زند.
mojgan.bidaki88gmail.com